TRANSGRAN ESTRENA DOS AUTOBUSOS HÍBRIDS

TRANSGRAN ESTRENA DOS AUTOBUSOS HÍBRIDS

Els dos nous autobusos que s’incorporen a la flota són del model MAN Lion’s City Hybrid (A 37 híbrid Euro6) i substituiran als dos vehicles més vells que actualment presten servei de transport urbà a la conurbació de Granollers.

Estalvi d’energia i reduccions d’emissions

Els nous vehicles funcionen amb un sistema de propulsió híbrida que ofereix un rendiment òptim en trajectes urbans, ja que aprofita els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa. Aquests autobusos disposen d'un motor de combustió intern associat a un generador elèctric, que permet la recàrrega de les bateries.

Això suposa que poden circular amb tracció purament elèctrica, amb zero emissions i consum, fins que la càrrega de les bateries cau per sota d’un nivell mínim. A partir d’aquest moment, s’activa el motor de combustió interna que fa de propulsor del vehicle, alhora que fa funcionar el generador elèctric per tornar a carregar les bateries fins al nivell necessari perquè torni a funcionar en mode purament elèctric.

Els nous vehicles híbrids de Transgran, que comportaran un estalvi energètic d’entre un 20% i un 30% comparat amb els vehicles dièsel convencionals, tenen 12 metres de longitud, capacitat per 67 passatgers i estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest nou model d’autobús disposa de dos motors elèctrics amb una potència de 75 kilovats i 102 CV, a més d’un tercer motor, de combustió ecològica, que consumeix menys i, per tant, redueix el nivell d’emissions de 75 g/persona quilòmetre, dels autobusos urbans convencionals a 56 g/persona quilòmetre.

A l’acte de presentació dels nous autobusos híbrids de la flota de Transgran hi assistirà: l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral; cap del Servei Territorial de Transports de Barcelona, Jordi Follia; l’alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; alcalde de Canovelles, Josep Orive; alcalde de La Roca del Vallès, Albert Gil; Conseller Delegat de Sagalés, Ramon Sagalés; Director de Planificació de Sagalés, Antonio Linde; Director d'Explotació de Sagalés, Josep Muñoz; regidors, regidores i personal tècnic dels quatre ajuntaments. 


ALTRES NOTÍCIES

TARIFES 2024 ATM BARCELONA

TARIFES 2024 ATM BARCELONA

L'ATM de Barcelona va acordar de nou en el consell d’administració de l’ATM mantenir finalment els descomptes del 50% en els abonaments T-usual i T-jove.

Ajuntament de Granollers
Ajuntament de La Roca del Vallès
Ajuntament de Les Franqueses del Vallès
Ajuntament de Canovelles