SAGALÉS PROVA AUTOBUSOS HÍBRIDS D'IVECO A GRANOLLERS I MANRESA

SAGALÉS PROVA AUTOBUSOS HÍBRIDS D'IVECO A GRANOLLERS I MANRESA

Sagalés circula aquesta setmana amb autobusos híbrids d'Irisbus Iveco. La posada en marxa d'aquest tipus de vehicles s'inclou en les proves pilot que realitza Sagalés per a comprovar la viabilitat i les prestacions de la tecnologia híbrida en el transport públic.

Dilluns i dimarts, l'Irisbus Iveco va fer el recorregut de la Línia 3 de TransGran, servei urbà de la conurbació de Granollers operat per Sagalés. I avui i demà dijous aquest autobús estarà amb Manresa Bus, el servei de transport urbà de la ciutat de Manresa, també gestionat per Sagalés. Es tracta d'un autobús híbrid de 12 metres que funciona amb un sistema de propulsió híbrida que combina el motor dièsel i l'elèctric. Permet reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, el consum de petroli i el nivell de soroll. També aconsegueix un estalvi del 30% aproximadament en costos operatius i de combustible. A més, garanteix l'accessibilitat per a tothom, i la suspensió pneumàtica és integral amb control electrònic per a una estabilitat de marxa constant. La velocitat màxima d'un vehicle d'aquestes característiques, de 264 CV, són 70 km/h. En general, ofereix un rendiment òptim en els trajectes urbans.

La propera setmana Sagalés prova un altre autobús híbrid, en aquest cas de Volvo: els dies 16 i 17 a TransGran i el 18, 19 i 20 a ManresaBus.


ALTRES NOTÍCIES

Ajuntament de Granollers
Ajuntament de La Roca del Vallès
Ajuntament de Les Franqueses del Vallès
Ajuntament de Canovelles