NOVES TARIFES DEL TRANSPORT PÚBLIC, A PARTIR DE L’1 DE GENER DE 2020

NOVES TARIFES DEL TRANSPORT PÚBLIC, A PARTIR DE L’1 DE GENER DE 2020

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat la nova proposta de títols i tarifes de transport públic per al proper 2020.

La nova política tarifària, afavorirà les persones usuàries més recurrents, amb una baixada de preu molt important, de l’ordre del 25%, en els abonaments de transport. Els nous títols i preus aprovats es podran adquirir a partir de l’1 de gener en els punts de venda habituals. 

TÍTOLS PROPIS TRANSGRAN

En el cas dels títols propis de Transgran:

  • Es crea un nou títol unipersonal de 10 viatges, la TG1. El preu d'aquest títol serà de 8.40€. Aquest títol estarà disponible en breu.
  • El preu de a T10 Estudiants serà de 6.70€
  • El preu de al T10 Jubilats serà de 6.70€

Els títols adquirits l'any 2019 seran vàlids fins el 29/2/20.

ATM BARCELONA

El Sistema Tarifari Integrat estrenarà l’1 de gener la T-usual, un títol que neix per substituir la T-mes, amb viatges il·limitats durant 30 dies i de caràcter personal. El seu preu serà un 25% menys que el valor actual de la T-mes: la targeta d’una zona tindrà un cost de 40 euros. 

D’altra banda, l’altra gran novetat serà la T-casual, pensada per a persones que facin un ús menys intensiu, que substituirà la T-10 però que serà de caràcter unipersonal, amb un preu d’11,35 €, per a una zona tarifària.

La tercera targeta de nova creació aquest 2020 és la T-grup, una targeta multipersonal que, amb el mateix cost unitari que la T-casual, permetrà fer 70 viatges en 30 dies (79,45€ per a una zona). És un títol pensat per a l’ús ocasional del transport públic per part de grups, com ara escolars, esportius o d’altres.

Per últim, es crea la T-Grup, una targeta multipersonal que, amb el mateix cost unitari que la T-casual, permetrà fer 70 viatges en 30 dies (79,45€ per a una zona). És un títol pensat per a l’ús ocasional del transport públic per part de grups, com ara escolars, esportius o d’altres. En ser multipersonal, es pot validar tantes vegades com les persones usuàries vulguin en un mateix trajecte, fins al màxim de 70. 

La T-dia, amb viatges il·limitats durant 24 hores, passarà a valer 10,50€, la d’una zona tarifària. Continuarà en vigor la T-verda, gratuïta i amb viatges il·limitats durant tres anys per a persones que hagin desballestat el seu vehicle privat contaminant i hagin renunciat a comprar-ne cap altre en tres anys. A l’àmbit metropolità (36 municipis), la gestiona l’AMB a través d’AMB Informació. Fora l’àmbit metropolità, per a les persones empadronades a la resta de municipis de la xarxa integrada, l’AMTU.

Pel que fa a la gamma de títols de tarifació social, es mantenen els títols FM/FN per a famílies monoparentals i nombroses, amb una reducció del preu d’un 25% de mitjana, excepte l’abonament trimestral, que desapareix en fer-ho la T-trimestre. També es manté la bonificació de la T-usual per a persones en situació d’atur que reuneixin les condicions establertes, títol que es congela amb un preu de 9,95 €.

Els packs especials que donen cobertura a l’ampliació de les comarques del Berguedà i el Ripollès congelen els seus preus per al 2020. Els preus seguiran sent els mateixos que els d’aquest 2019, però l’ús serà unipersonal.

L’actual T-10 es podrà utilitzar fins al 29 de febrer amb caràcter multipersonal. Tots els altres títols adquirits el 2019 podran utilitzar-se fins a la seva data de caducitat.

A partir de l’1 de març es podrà adquirir la T-familiar.


ALTRES NOTÍCIES

TARIFES 2024 ATM BARCELONA

TARIFES 2024 ATM BARCELONA

L'ATM de Barcelona va acordar de nou en el consell d’administració de l’ATM mantenir finalment els descomptes del 50% en els abonaments T-usual i T-jove.

Ajuntament de Granollers
Ajuntament de La Roca del Vallès
Ajuntament de Les Franqueses del Vallès
Ajuntament de Canovelles